Placeholder for HELMUTT EXTRA BREEDHELMUTT EXTRA BREED
vr 6 oktMetal

Hellmut Lotti Goes Metal

Voorverkoop
€ 40,00
Dagkassa
€ 43,00
Zaal open
20:00 uur
Start show
21:15 uur

HELLMUT LOTTI GOES METAL
Na zijn succesvolle passage op het Belgische populaire metal festival ‘Graspop Metal Meeting’, komt Hellmut Lotti wegens grote vraag eindelijk naar Nederland: op vrijdag 6 oktober 2023 in De Bosuil in Weert!

Lees meer

Met intussen reeds vijf uitverkochte shows op de agenda in België, komt Helmut Lotti wegens grote vraag nu eindelijk ook naar ons land met ‘Hellmut Lotti Goes Metal’! Het wordt een uniek concert waarbij hij al zijn favoriete metal- en hardrocknummers zal brengen met classics van onder meer Kiss, Whitesnake en Iron Maiden.

Helmut Lotti heeft zich in zijn reeds dertig jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij momenteel al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam, en speelde hij al in concertzalen over heel de wereld.

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor Belgische rockzender ‘Radio Willy’ de gekende hit ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver in het buitenland. Dit succes ontging ook de organisatoren van ‘Graspop Metal Meeting’ niet, het populaire meerdaags metal festival in België, waar hij eerder deze maand zelfs de meest kritische metalfans omverblies met een ijzersterke performance en waarbij ze zelfs de tent moesten afsluiten vanwege de grote toestroom.

Wat op 18 juni begon als een eenmalig optreden tijdens het populaire festival, is op amper twee weken tijd uitgegroeid tot een heuse najaarstournee in België met concerten in Gent, Antwerpen, Brussel, Oostende, Hasselt, Hoogstraten en Leuven. Intussen zijn er reeds vijf shows uitverkocht (30 augustus in het OLT Rivierenhof Antwerpen, 22 oktober in het Depot Leuven, 26 & 27 oktober in Capitole Gent, 25 november in het Kursaal Oostende) waarmee de zanger nog maar eens bewijst één van de meeste veelzijdige en succesvolle Belgische artiesten van de afgelopen decennia te zijn.

De revelatie van Graspop 2023 heeft nu echter ook goed nieuws voor zijn fans en nieuwsgierigen in Nederland: na herhaaldelijk de vraag te hebben gekregen, beantwoordt hij eindelijk de lokroep uit ons land en kondigt hij ook hier een concert aan! Op vrijdag 6 oktober zal Helmut Lotti het podium in De Bosuil in Weert betreden en er zijn innerlijke metalhead loslaten. Terwijl hij op Graspop een compact optreden van 50 minuten bracht, zal Hellmut tijdens dit concert een volledige set brengen van 75 minuten met een uitgebreid hardrockrepertoire dat al zijn favorieten uit het genre bevat, waaronder classics van Whitesnake, Kiss, AC/DC, Black Sabbath én natuurlijk Iron Maiden!

Genre

Links

Bekijk ook

Placeholder for STAHLZEIT 16 9 blauSTAHLZEIT 16 9 blau
vr 20 decMetal

STAHLZEIT

De Zeitlos Neu tour 2024

Uitverkocht
Uitverkocht
Placeholder for STAHLZEIT 16 9 rotSTAHLZEIT 16 9 rot
za 21 decMetal

STAHLZEIT

De Zeitlos Neu tour 2024

Placeholder for EISBRECHER Promo Foto Vincent Grundke51EISBRECHER Promo Foto Vincent Grundke51
zo 8 sepMetal

Eisbrecher

Was ist hier Los?! Dat is Eisbrecher!!

Placeholder for Eventbanner2025Eventbanner2025
zo 12 janHardrock

Ronnie James Dio - The Memorial Concert

Long Live Rock ‘n’ Roll… Long Live Ronnie James Dio!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand