Afgelast
Placeholder for Ca8ace74 f90d 4109 9708 4e9edd52c60cCa8ace74 f90d 4109 9708 4e9edd52c60c
zo 25 sepAmericana

Harlem Lake

Voorverkoop
€ 15,00
Dagkassa
€ 18,00
Zaal open
15:00 uur
Start show
16:15 uur

Helaas zal het concert van Harlem Lake op 25 september verplaatst worden naar een andere datum. De gitarist van de band, Sonny Ray, onderging afgelopen week een operatie en zijn herstel verloopt trager dan verwacht, waardoor hij niet in staat zal zijn om te spelen. Zonder Sonny Ray of een gepaste vervanger is de band niet compleet en daarom wordt de show uitgesteld tot nog te bepalen datum. Harlem Lake biedt hun excuses aan: "We keken erg uit naar dit concert en het spijt ons om jullie te moeten laten wachten. We zullen spoedig een nieuwe datum prikken en het podium van de bosuil betreden met de energie die jullie van ons kennen!"

Swampy southern rock maar dan gewoon uit de delta van de haarlemmermeerpolder: Harlem Lake brengt americana naar Nederland zoals nog niet eerder gehoord.

Lees meer

‘’Onnederlands goed.’’ - Johan Derksen
‘’We geven het stokje door.’’ - Tineke Schoemaker
‘’Een belofte voor de toekomst.’’ - Bluesmagazine

In 2022 wonnen zij de European Blues Challange, Robert Cray werd door hun optreden geraakt, Johan Derksen presenteerde hun album, Giel Beelen nodigde ze uit op Radio 2, ze waren het voorprogramma van Walter Trout, wonnen de Dutch Blues Challenge en brachten hun 12-mans band mee naar de studio van Radio Veronica. Harlem Lake werkte de hele corona crisis door aan hun debuut en begint eindelijk de vruchten te plukken.

Onder zijn eigen naam richtte Dave Warmerdam zijn band op, nadat hij als 16-jarige in Memphis in de halve finale van de International Blues Challenge iedereen verbaasde met zijn pianotalent. Gitarist Sonny Ray en zangeres Janne Timmer sprongen vlak daarna aan boord en een bijzonder trio was geboren. De nodige uren werden gedraaid. In de overvolle kroegjes en op bluesfestivals vond de band hun achterban. Na een sterk live album beloofde 2020 grotere podia, grotere festivals en tours naar Duitsland en België, maar de pauze knop werd ingedrukt door de pandemie van 2020. Dus ging de band aan de bak. Er werd nieuw materiaal geschreven en het idee voor een 12-mans band ontstond. De invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King werden tot elkaar gesmolten en uit de oven kwam Harlem Lake. Dave Warmerdam Band doopte zich om en refereert met de nieuwe naam direct naar hun roots: de Haarlemmermeerpolder.

Het winnen van de European Blues Challange in juni 2022 betekende de internatioale doorbraak en opende de deuren voor de band om over de hele wereld te touren.

Genre

Links

Bekijk ook

Placeholder for The Hillbilly Moonshiners Promo 2023 001The Hillbilly Moonshiners Promo 2023 001
za 9 decAmericana

The Hillbilly Moonshiners

Dé ultieme Western-Experience!

Placeholder for Schermafbeelding 2023 06 08 om 15 21 49Schermafbeelding 2023 06 08 om 15 21 49
vr 29 sepPop

SIMPLE MINDS (by 1984) & DURAN DURAN (by The Reflex)

Een avond in ere van idolen!

Uitverkocht
Uitverkocht
Placeholder for MaxresdefaultMaxresdefault
zo 1 oktPoprock

Coldplace

De grootste Coldplay show ter wereld!

Placeholder for HELMUTT EXTRA BREEDHELMUTT EXTRA BREED
vr 6 oktMetal

Hellmut Lotti Goes Metal

Uniek concert waarbij legende Hellmut metal- en hardrocknummers knalt!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand