geweest

Hackensaw Boys

zondag 8 juli , start 16:00 / open 15:00 € 12,- / € 15,-

Het begon allemaal in 1999 toen 4 vrienden besloten om samen te werken aan wat liedjes. Ze besloten al snel dat ze ‘Hackensaw Boys’ als een muziekcollectief wilden vormen. Ze speelde hun eerste show op de straat in Charlottesville op dezelfde dag van hun eerste repetitie.

Traditionele Appalachian en Delta muziek leggen de basis, maar het is geïnjecteerd met een zware dosis van hedendaagse, good-times-roll kind of spit and vinegar, waar de band in de loop der jaren bekend om is geworden.

Het support wordt verzorgd door SUSTO (solo)
De Amerikaanse band SUSTO gooit zoveel invloeden door elkaar, dat valt niet zomaar te labelen. Frontman Justin Osborn is van kinds af aan al muzikant. Hij trok naar Cuba om zich onder te dompelen in de Zuid-Amerikaanse cultuur en leerde Latin muziek spelen. Na zijn terugkeer in Amerika start hij de band Susto, wat de Spaanse term is voor het scheiden van lichaam en ziel.De melodieuze zang van Osborn combineert mooi met het verfijnde gitaarspel van Johnny Delaware. Susto kleurt ook op deze plaat graag buiten de lijntjes. Electronica, grunge, gospel en psychedelische rock-elementen, het kan allemaal voorbij komen.