geweest

George Baker & Reservoir Dogs Band

zaterdag 12 oktober , start 21:15 / open 20:00 € 17,- / € 20,-

De muziek van George Baker spreekt 25 jaar na de legendarische wereldhit ‘Una Paloma Blanca’ onverminderd tot de verbeelding: alleen al vorig jaar werden meer dan 5 miljoen titels verkocht.
‘Little Green Bag’ scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino’s film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd ‘Little Green Bag’ voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen.

Wie is deze man die 30 jaar na zijn debuut nog zoveel weet los te maken in de internationale popwereld? Na een tiental bandjes en 40 baantjes, van bouwvakker, havenarbeider tot schoorsteenveger besloot George in 1967 – inmiddels 23 jaar en getrouwd – te solliciteren als zanger bij de in de Zaanstreek beroemde band ‘Soul Invention’.
In die tijd ontdekte hij zijn talent voor het schrijven van liedjes. Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel Negram een geslaagde auditie deed, werden er onder leiding van producer Richard Dubois een drietal composities van zijn hand opgenomen. Eén daarvan was het legendarische ‘Little Green Bag’, de eerste hit van de band, inmiddels omgedoopt tot ‘George Baker Selection’.

Reservoir Dogs Band is een formatie die cult klassiekers van de Tarentino films naar het podium brengen.  Tarentino klassiekers in de Reservoir Dogs stijl. Surf, pop, rock & blues uit de jaren 50 ‘Tarentino stijl’. Reservoir Dogs brengen de sfeer en de muziek van Quentin Tarantino films als Pulp Fiction, Kill Bill en andere Tarantino’s culthits naar voren. Cool, smerig, vuil, en waanzinnig entertainment! Van Johnny Cash tot George Baker, van Dusty Springfield tot Neil Diamond. Surf, funk, soul, rock en blues: alles in één! We kunnen geen betere band verzinnen om samen met de cultheld George Baker te spelen!