FOCUS

vrijdag 11 juni start 21:15 / open 20:00 € 17,- / € 20,-
Het is ondertussen meer dan 50 jaar geleden dat Focus werd opgericht. Dit bijzondere jubileum wordt gevierd met een twee lange sets omvattend optreden. Nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking’ en wordt er onvermoeibaar rond de wereld getourd.
Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.
Het zijn niet de minsten die hun grote waardering voor Focus hebben uitgesproken. Dave Grohl, Rush en Marillion, om er een paar te noemen, zijn fan van de pioniers van de progressieve rock. ‘Zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.
Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’ en komt ook voor in de in 2020 verschenen animatiefilm ‘Onward’.

 


Dit concert stond eerst gepland voor oktober 2020 maar is verplaatst.
Reeds gekochte tickets blijven geldig.