geweest

EXP’s Jimi Hendrix 50th Memorial Tribute

zaterdag 19 februari start 21:15 / open 20:00 € 12,- / € 15,-

Dit concert is verplaatst naar 14 oktober 2022, ticketkopers hebben hier mail van ontvangen op het mailadres waar de kaartjes mee zijn besteld.

18 september 2020 was het precies 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix ons veel te vroeg verliet. Daarom gaat EXP podia en theaters af met een extra speciale editie van haar Jimi Hendrix tribute.

Alle grote hits als Hey Joe, All Along the Watchtower, Wind Cries Mary, Purple Haze en Voodoo Chile komen voorbij, maar ook een aantal minder bekende pareltjes en luisternummers voor die-hard fans en liefhebbers.
Uniek ten opzichte van andere Hendrix tributes is dat de nadruk bij EXP niet alleen ligt op het begenadigde gitaarspel en showmanship van frontman Karst van Oosten maar ook dat zijn ritmesectie er zich erop heeft toegelegd om de vrije en jazzy benadering van Jimi’s legendarische ritmesectie eer aan te doen.

Net als bij optredens van The Jimi Hendrix Experience destijds wordt er vrij gespeeld met veel ruimte voor improvisatie, en is niet alleen sprake van gitaargeweld maar van de juiste balans tussen groove, sfeer, sound en feel.