geweest

Doyle Bramhall II

vrijdag 24 mei , , start 21:00 / open 20:00 € 17,- / € 20,-

Een ervaren blues en soul artiest, zo kun je Doyle Bramhall II wel noemen. Hij is niet alleen zanger en gitarist. Ook is hij een getalenteerd songwriter en producer. Er zijn vele artiesten die het talent van Bramhall inzagen en hem uitnodigden bij hen op het podium of in de studio. Het speelde live, produceerde en nam albums op met o.a. Roger Waters, Elton John, Sheryl Crow en Eric Clapton.

Naast het deel het werk voor artiesten werkte hij achter de schermen aan eigen werk. Zo bracht hij in 2016 ‘Rich Man’ uit. Het album vond een mix in persoonlijke verhalen omhuld in blues rock en soul. Dit jaar kwam Doyle met zijn recentste album ‘Shades’ waar critici het volgende lovende over schrijven “’Shades’ is een taart die is opgebouwd uit een laag jaren zestig en zeventig psychedelische rock afgewisseld met een flinke vulling van blues, een glazuurtje van pop en afgetopt met een dikke romige laag soul. Een zeer weldoordachte, goed geproduceerde en pure plaat die recht uit het hart komt en die echt schreeuwt om de aandacht en erkenning van het grote publiek.”

Het voorprogramma wordt verzorgd door Bail.

Sinds de oprichting in 2007 heeft Bail een indrukwekkende geschiedenis en ervaring opgebouwd. Bail, enkel bestaande uit ervaren en enthousiaste artiesten, deelde al vele malen met internationale blues giganten het podium o.a. Ryan Mc Garvey USA, met legendarische bassist Carmine Rojas (David Bowie, Tina Turner, Eric Clapton, Rod Stewart, Joe Bonamassa, Mick Jagger en….) Devon Allman USA, Doyle Bramhall II USA, King King SCO, Carvin Jones USA, Popa Chubby USA, Jan Akkerman NL, Triggerfinger BE en nog vele andere…. Bail speelt bluesrock welke op smaak wordt gebracht met stevige riffs en kleurrijke melodieën. Een hele mooie mix van het fijnste soort.
Muzikaliteit staat bij Bail dan ook hoog in het vaandel en haalt inspiratie uit de beste bluesmuziek. Met eigen werk en enkele covers zal Bail zeker in de smaak vallen bij iedere liefhebber van bluesrock.