Dizzy Mizz Lizzy

zaterdag 11 februari start 21:00 / open 20:00 € 25,- / € 28,-

De Deense rockband Dizzy Mizz Lizzy zorgde in de jaren ’90 voor een ware rock revival in Denemarken. De band is vernoemd naar een nummer van The Beatles. Combineer de melodieën van de ‘Fab Four’ met de energie van Led Zeppelin en het resultaat is Dizzy Mizz Lizzy!

Dizzy Mizz Lizzy werd in 1988 opgericht door zanger en gitarist Tim Christensen, bassist Martin Nielsen en drummer Søren Friis.
De Denen werden razendsnel populair in eigen land, waar ze de rockmuziek nieuw leven inbliezen, en later ook in Japan. In 1998 viel de band uit elkaar. In 2010 kwam er echter een reünie-tour waarbij er ongekend veel vraag naar tickets bleek te zijn. Dit deed de band overwegen om een permanente comeback te maken, iets dat aan werd gekondigd in 2014. Inmiddels is de band niet meer weg te denken uit de hedendaagse rockmuziek.
Een gloednieuw album is in 2020 uitgebracht; perfect aansluitend op deze show in Weert!

Muzikaal is de band het beste te beschrijven als ‘Led Zeppelin meets Grunge’, een interessante maar vooral spetterende combinatie!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Jesper Binzer
Classic Rock zoals we die kennen… en zoals het hoort! Oerkracht, melodie, aanhoudende urgentie en met een houding die de luisteraars doet begrijpen dat afwijzing geen optie is. Rockteksten! Net zoals dat soort dat altijd zou moeten zijn, maar zelden is. Rock lyrische poëzie geschreven met het bloed van het hart. Over de wanhoop van het hart en de noodzaak om verder te gaan met het leven. Over het kalmeren van de eisen van de demonen die nodig zijn om verder te gaan. Over het verlangen naar vrijheid.

Jesper Binzer is terug! Een van de meest legendarische en explosieve stemmen in Denemarken is slechts drie jaar na zijn veelgeprezen eerste solo-album Dying Is Easy (Rock And Roll Is Hard) en slechts een jaar na DA-D’s 12e album A Prayer For The Loud klaar met zijn nieuwe solo inspanning Red je ziel.