geweest

The Delta Saints

zaterdag 12 mei start 21:00 / open 20:00 € 16,- / € 19,-

The Delta Saints is een jonge band uit Nashville die een energieke mix van Soutern rock, (swamp)blues en funk speelt. Ze noemen hun muziekstijl ook wel ‘Bourbon-fueled Bayou-rock’.
Een soort hippe, jonge versie van bands als The Allman Brothers en The Black Crowes.

In 2015 komt The Delta Saints met hun meest ambitieuze album Bones, opgenomen in de Sputnik Sound Studio te Nashville met producer Ed Spear (The White Stripes, The Shins, Brooke Waggoner, Kingswood & Tinariwen). Bones laat het geluid horen van een nieuw begin voor de band en is tevens de eerste plaat met toetsenist Nate Kremer.

Het nieuwste album ‘Monte Vista’ is eind april 2017 uit gekomen. Californië is altijd het mentale en fysieke toevluchtsoord voor de band geweest. In dit album zijn de invloeden uit Californië goed te horen.

Op 12 mei zullen ze op het podium staan met hun “Farewell for now tour”, na 10 jaar willen de bandleden even rust nemen en zich focussen op andere ambities.

De band bestaat uit 5 leden:

Ben Ringel – Vocals + guitar

David Supica – Bassguitar

Dylan Fitch – Lead guitar

Nate Kremer – Keys

Vincent Williams – Drums

De support voor deze avond wordt verzorgd door Lone Road Station.
Rock formatie Lone Road Station maakt eigen werk met een vette knipoog naar de 80’s. De band met roots uit Venlo, onderscheidt zich door hun dynamische en energieke live-performance.

Na de oprichting in 2013 volgden, onder lovende recensies, diverse podia en festivals en namen ze tijdens bandwedstrijd “Nu of Nooit” de publieksprijs mee naar huis.