Placeholder for 170714 Channel Zero 3224170714 Channel Zero 3224
zo 14 meiMetal

Channel Zero

Voorverkoop
€ 25,00
Dagkassa
€ 28,00
Zaal open
19:00 uur
Start show
19:30 uur

Toen Channel Zero besloot in 1997 er mee op te houden, hadden ze in vijf jaar tijd vier albums uitgebracht. Deze vier albums gaven hen metal immortality. Ze begonnen als een onzichtbare groovende underground trash metal band. Al snel werden ze het grootste metalfenomeen in de Benelux. Dit dankzij hun derde album "Unsafe" en het frisse, scherpe geluid. Dit album bracht hen naar de Verenigde Staten, ze toerde de wereld rond met o.a Megadeth, Danzig en Biohazard. En speelden de grootste Europese festivals.

In 1996 brachten ze "Black Fuel" uit, geproduceerd door Attie Bauw. Het werd al snel hét metal album van een hele generatie. Maar ondanks de volgende Europese tournee met Body Count, stopte Channel Zero ermee in 1997. De bandleden gingen elk hun eigen weg na het bedanken van hun legioen fans met een live CD van hun Marktrock-show.

Maar de fans zijn Channel Zero nooit vergeten. Het bewijs hiervan was een spontane Facebook-groep in 2008 die smeekte om een ​​reünie van de band. Na lang praten, kwam veel vergeving, vergeten, denken, proberen en het herhalen van het nieuws waar iedereen op hoopte eindelijk: Franky, Tino en Phil hadden elkaar opnieuw gevonden. En op 22 januari 2009 speelde Channel Zero een eenmalige reünieshow in de Ancienne Belgique in Brussel. De show was binnen een minuut uitverkocht ... Channel Zero zou uiteindelijk 6 uitverkochte AB-shows spelen voor meer dan 12.000 mensen. Alle tickets worden in minder dan een uur verkocht. Ze werden dé grootste metalfenomeen in de Benelux.

14 jaar nadat ze voor de laatste keer hadden gespeeld, toonde Channel Zero hun oude en nieuwe fans dat ze hun energie en brute kracht niet hadden verloren. De volgende zomer headlines de band Graspop festival en Rock Werchter. Het enthousiasme en de positieve feedback van de fans deden de band terug de studio induiken.

Juni 2011: amper 12 maanden na hun glorieuze terugkeer naar de metaltrap heeft Channel Zero in 15 jaar hun eerste album uitgebracht: "Feed'Em With A Brick". Zowel de pers als de fans vonden het geweldig. En opnieuw veroverde Channel Zero de metalpodia in België en de rest van Europa met clubshows in de Benelux, Europese metalfestivals zoals Wacken en Hellfest en zelfs een plekje op de beruchte metalcruise 70.000 Ton Metal.

Support : RIPSAW

2007-2022, 15 jaar RIPSAW skullbashing metal! Wie had ooit gedacht dat dit zou gebeuren? Maar hier zijn ze dan, nog steeds lol makend met oude spul en hier en daar een biertje drinkend. Want dat is wat ze graag doen, plezier maken en heavy muziek spelen!

Support: Woyote

Woyote gevormd door producer, songwriter en gitarist Mikey Doling (Channel Zero, Soulfy, en het stichtende lid en gitarist van SNOT) is de nieuwste editie van zijn arsenaal aan muzikale projecten.

“We zijn hier niet om op te schrijven wat er al is gedaan. We zijn hier om pure eerlijke rock & roll te leveren, en dat krijg je altijd met Woyote”, zegt Doling. “We zijn net begonnen!”

Genre

Bekijk ook

Placeholder for STAHLZEIT 16 9 blauSTAHLZEIT 16 9 blau
vr 20 decMetal

STAHLZEIT

De Zeitlos Neu tour 2024

Uitverkocht
Uitverkocht
Placeholder for STAHLZEIT 16 9 rotSTAHLZEIT 16 9 rot
za 21 decMetal

STAHLZEIT

De Zeitlos Neu tour 2024

Placeholder for EISBRECHER Promo Foto Vincent Grundke51EISBRECHER Promo Foto Vincent Grundke51
zo 8 sepMetal

Eisbrecher

Was ist hier Los?! Dat is Eisbrecher!!

Placeholder for Eventbanner2025Eventbanner2025
zo 12 janHardrock

Ronnie James Dio - The Memorial Concert

Long Live Rock ‘n’ Roll… Long Live Ronnie James Dio!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand