Catfish

zaterdag 26 maart , start 21:15 / open 20:00 € 5,- / € 8,-

Catfish is een Britse band die de blues een heel warm hart toedraagt. Wat je echter niet direct verwacht is dat de zanger, Matt Long, pas 25 jaar oud is. Ondanks zijn leeftijd weet hij met zijn stem het echte blues gevoel op zijn publiek over te brengen. Dit is ook vooral te danken aan zijn rauwe stemgeluid. De band bestaat pas een aantal jaar maar heeft in die tijd al een naam opgebouwd een te gekke liveband te zijn.

Dat wil niet zeggen dat de Britten in de studio de kantjes er vanaf lopen. Het album ‘Broken Man’ werd verkozen tot album van het jaar in 2017 door de ‘Independent Blues Broadcasters Association’. Een jaar later wonnen ze een nog mooiere titel: ‘Blues Act of the Year‘, uitgereikt door de UK Blues Awards. Catfish is simpelweg een geweldige band die je gezien moet hebben als je van blues houdt!

Het voorprogramma wordt verzorgd door What the Frnk
What The Frnk brengt funky bluesrock en is geformeerd rondom gitarist en zanger Frank Schurgers. Een mix van eigentijdse blues met funk en rock. Lekker grooves, messcherpe gitaarriffs en funky solo’s toetsen geven de band een herkenbare sound.