Member Card Only
Membercard
Placeholder for BCBC
vr 20 oktRock

Bywater Call

Voorverkoop
€ 17,00
Dagkassa
€ 20,00
Zaal open
20:00 uur
Start show
21:15 uur

Meghan Parnell en Dave Barnes zijn de drijvende kracht achter Bywater Call, een krachtige 7-koppige Southern Soul, Roots Rock, Blues band uit Toronto, Canada.

Sinds de oprichting van Bywater Call in 2017 zijn ze genomineerd voor een Maple Blues en Independent Blues Award en hebben ze furore gemaakt op de Canadese festivals. De band heeft ook de kans gehad om uitgebreid door Europa te toeren, waaronder voor het laatst in mei en juni 2022, met een mainstage-optreden op bluesfestival Moulin Blues. Optredens daar werden geprezen in Nederlandse en Duitse media, met verwijzingen naar Meghan als een van de beste zangeressen in de blues en roots van dit moment.

Lees meer

Quotes:

  • “Hun melange van blues, rock en soul heeft een onopgesmukte puurheid die uit elke noot zweet. Het is Meghan die je met haar op het randje van rafel balancerende frasering recht in het hart raakt, de poten onder je stoel vandaan zaagt of je kloten als castagnetten gebruikt als je haar in de weg staat.” (Lust For Life, jan/feb 2020)
  • “Bywater Call heeft met dit gelijknamige debuutalbum een ijzersterk visitekaartje afgeleverd dat naar nog veel meer smaakt.” (Festival Info, 30 januari 2020)
  • Megan Parnell is een juweel van een zangeres, met een stem die varieert van fluweelzacht en zuiver tot heel indringend met een ruw randje. Het is zeker ene band met veel potentie.” Track, december 2019)

Het voorprogramma wordt verzorgd door Emily Hill
Emily Hill
is de band van de pas 22 jarige zangeres Emmelien. Er wordt wel geroepen wat goed is komt snel. Dat klopt gedeeltelijk, want hoe jong ze ook is, ze is zich al wat jaren aan het ‘warmlopen’. Van optredens op school tot aan Rabo Jazz Amersfoort. Maar de laatste maanden zit er een duidelijke versnelling in haar bekendheid. In thuisstad Amersfoort stond ze in oktober ’21 op het Flirting With The Blues festival en trad daarna op steeds meer plekken in het land op. Van kleinere intieme cafes tot grote popzalen als de Bosuil Weert. En ook internationaal is ze al door kenners gespot. Wat haar uniek maakt? Ga haar zien optreden en je weet het. Soul,blues, jazz, funk, New Orleans en gospel komen samen in haar zang. En alles wordt gebracht met een gemak alsof ze al heel veel langer op het podium staat. Dansend, flirtend, het is licht en vrolijk. Waarbij zeker een gedragen ballad niet geschuwd wordt. En ook eigen nummers met teksten die passen bij de wereld van een 21 jarige. En natuurlijk heeft ze een ijzersterke band achter zich staan. Allemaal ervaren krachten die Em muzikaal optillen en andersom zich mee laten voeren met dit mega talent. In 2022 spreidt Emily Hill verder haar vleugels uit en is ze door het hele land te zien. Festivals, voorprogramma’s, cafes en ook voor een optreden op het Stadhuis draait ze haar niet om. Kom deze frisse wind zelf aanschouwen

Genre

Links

Bekijk ook

Placeholder for Ontwerp zonder titel 1Ontwerp zonder titel 1
zo 25 febRock

Paul McCartney Undercoversessie

Laat je onderdompelen in de muziek van Paul McCartney

Placeholder for 302180114 419798430136259 2745065028992429204 n302180114 419798430136259 2745065028992429204 n
za 27 aprRock

The Legend of Springsteen

Het beste van Bruce Springsteen gebracht door de leden van Ultimate Eagles!

Placeholder for FLF liggend HIRESFLF liggend HIRES
za 8 junPop

Feel Like Flying

a tribute to Racoon

Placeholder for 10 Emotional Gangster10 Emotional Gangster
zo 10 mrtBlues

Popa Chubby

Zijn gitaarspel is net zo indrukwekkend als zijn uiterlijk!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand