geweest

Blitzkrieg

vrijdag 7 december start 21:15 / open 20:00 € 5,- / € 8,-
Het Engelse Blitzkrieg kan misschien wel het best bewaarde geheim van de Heavy Metal genoemd worden. Ontstaan in dezelfde periode als grootheden Iron Maiden, Saxon en Def Leppard en met meer dan 10 sterke albums op zak zou eigenlijk iedere liefhebber van de New Wave of British Heavy Metal de band moeten kennen maar dat is dus niet het geval.

Geen nood en geen schaamte: ga ze dan nu alsnog aanschouwen! Blitzkrieg maakt stevige, agressieve heavy metal. De band blijft trouw aan de NWOBHM roots met grote focus op dikke gitaarriffs en blijft daarnaast modern klinken.
Leuk weetje: Metallica is al vanaf de jaren 80 liefhebber van de band. Ze hebben zelf een nummer van ze gecoverd wat op hun EP “Creeping Death” uit ’84. Het nummer “Blitzkrieg” kwam ook terug op het album “Garage, Inc” en wordt regelmatig nog live gespeeld.

Het support wordt verzorgd door de Deense powermetalband Seven Thorns. Ze staan met een gloednieuw album op de planken. Zelf noemen ze het veruit de sterkte productie in hun carriere van 10 jaar. Met hun donkere, zware stijl en stijgende melodieën een perfecte opwarmer voor het werk van Blitzkrieg.