Blitzkrieg

vrijdag 7 december start 21:15 / open 20:00 € 8 / vvk € 5

Blitzkrieg werd in oktober 1980 opgericht na de ondertekening van een platencontract met Neat Records, een label dat veel van de bands tekende die betrokken waren bij de nieuwe golf van Britse heavy metal (NWOBHM) -beweging.

Brian Ross ging vooral verder met Satan, een andere metalband, samen met stints in Avenger, Lone Wolf en Unter den Linden. In 1984 besloten Ross en mede-oprichter Jim Sirotto, samen met gitarist Mick Proctor (ex-Tygers van Pan Tang), bassist Mick Moore (van Avenger) en drummer Sean Taylor (Satan / Blind Fury, ex-Raven) dat het tijd was om het Blitzkrieg-album op te nemen dat oorspronkelijk in 1981 zou verschijnen, A Time of Changes.

Blitzkrieg bracht 10 Years of Blitzkrieg uit in 1991. De vrijgegeven Unholy Trinity in 1995. Het album Ten werd uitgebracht in 1997. The Mists of Avalon werd uitgebracht in 1998.

Ross was toen betrokken bij een auto-ongeluk, waardoor Blitzkrieg tijdelijk niet kon spelen. Nadat hij hersteld was, bracht de band de albums uit, Absolute Power (een studioalbum), Absolutely Live (een live album) en Sins and Greed.

Op 10 augustus 2007 bracht Blitzkrieg hun album Theater of the Damned uit via hun platenmaatschappij Armageddon Music.
Blitzkrieg is het zevende nummer van Metallica’s tweede album uit Garage, Inc. uit 1998. Het werd geschreven door Ian Jones, Jim Sirotto en Brian Ross, met een lengte van 3:36.
Oorspronkelijk uitgebracht door Blitzkrieg in 1981 als een B-kant van de single “Buried Alive”, had Metallica hun versie al vrijgegeven op de single “Creeping Death” uit 1984 (ook wel Garage Days Revisited genoemd).
Metallica heeft dit nummer 82 keer live gespeeld. De eerste keer was 14 maart 1982 in Anaheim, CA.