Blaudzun

vrijdag 15 oktober start 21:15 / open 20:00 € 22,- / € 25,-

Geschreven alsof het zijn laatste album is, met de gedrevenheid van een debuut; Blaudzun is terug en presenteert dit jaar Lonely City Exit Wounds, misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit. Prima timing voor een bezoek aan De Bosuil!

Songwriter en muzikant Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt. Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt. Ze speelden uitverkochte clubshows in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland, en stonden op de podia van grote festivals door heel Europa en de VS zoals Sziget, SXSW, Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, en Pukkelpop.

De release van ‘Heavy Flowers’ (2012) behaalde de gouden status in Nederland. Blaudzun ontving vele awards, waaronder de Dutch Public Broadcasting Award voor ‘Beste Album van het Jaar 2012’, Edison Award voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternatieve Act’. Het album ‘Promises of No Man’s Land’ bereikte #1 in de Nederlandse Album top 100 en #6 in de Belgische hitlijsten in 2014. De eerste single en titeltrack ‘Promises of No Man’s Land’ boekte veel succes op 3FM en Studio Brussel (BE). De song werd geselecteerd als slotlied voor het dagelijkse Olympische tv-programma ‘NOS Studio Sport Winter’ tijdens de Olympische Spelen in Sotsji.