geweest

Blackbird

vrijdag 22 oktober , , start 21:00 / open 20:00 € 12,50,- / € 15,50,-

Blackbird is het alter-ego van singer-songwriter Merel Koman. De Limburgse is al haar hele leven bezig met muziek. Zo groeide ze op met de muziek van John Denver, The Eagles en Phil Collins. Haar eerste CD’s waren van Alanis Morissette, Michael Jackson en Eva Cassidy. Kortom, een behoorlijke mix van verschillende stijlen. Dat hoor je ook terug in de muziek van Blackbird; Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra.

Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Nostalgische songs om tijdens een mooie zomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar een ver oord te nemen, of om keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op weg naar de zee.

In 2017 werd Blackbird uitgeroepen tot NPO Radio2 Nieuwe Naam. Het nummer ‘Wicked Song’ stond maar liefst 7 weken in de playlist en kwam terecht in de Spotify hitlijsten. In 2018 werd de tweede single ‘Lost In The Middle’ de 5-sterrentrack van Gerard Ekdom en Rob Stenders én bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. In 2020 bracht ze haar selftitled debuutalbum uit.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Suzy V
Suzy V is een Nederlands/Siciliaanse singer-songwriter, opgegroeid in Amsterdam. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze van muziek haar leven wilde maken. Het afgelopen jaar heeft ze samen met Wieger Hoogendorp keihard gewerkt aan haar debuutalbum ‘Sound of the Sea’. Dit album doet tot de verbeelding spreken: Nostalgisch, filmisch, bombastisch en organisch. Het is een combinatie van hedendaagse popmuziek en Siciliaanse folk. Suzy V wil maar één ding: de wereld haar muziek laten horen! Haar nieuwe single Somebody Just Like You is nu uit en 28 juni verschijnt haar debuutalbum Sound of the Sea. In het najaar reist ze het land door met de Popronde.


Je kan een concert bij De Bosuil bezoeken als je:

1. Volledig gevaccineerd bent
of
2.  Een herstelbewijs hebt (in de afgelopen 6 maanden corona gehad hebt)
of
3. Een Testen Voor Toegang toegangsbewijs hebt.

Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de CoronaCheck-App op je smartphone (geüpdatete versie). Kun je dit (nog) niet in de App dan is een schriftelijk bewijs ook toegestaan.
Meer informatie: klik hier