fbpx

Blackbird

zaterdag 4 april , , start 21:00 / open 20:00 € 12,50,- / € 15,50,-

Blackbird is het alter-ego van singer-songwriter Merel Koman. De Limburgse is al haar hele leven bezig met muziek. Zo groeide ze op met de muziek van John Denver, The Eagles en Phil Collins. Haar eerste CD’s waren van Alanis Morissette, Michael Jackson en Eva Cassidy. Kortom, een behoorlijke mix van verschillende stijlen. Dat hoor je ook terug in de muziek van Blackbird; Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra.

Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Nostalgische songs om tijdens een mooie zomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar een ver oord te nemen, of om keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op weg naar de zee.

In 2017 werd Blackbird uitgeroepen tot NPO Radio2 Nieuwe Naam. Het nummer ‘Wicked Song’ stond maar liefst 7 weken in de playlist en kwam terecht in de Spotify hitlijsten. In 2018 werd de tweede single ‘Lost In The Middle’ de 5-sterrentrack van Gerard Ekdom en Rob Stenders én bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Afgelopen oktober kwam de nieuwe single ‘Tell Your Mama’ uit die inmiddels ook al veelvuldig op de radio te horen was.