geweest

Black Top

vrijdag 2 februari start 21:15 / open 20:00

Black Top combineert ZZ-Top en ACDC in één kick ass bluesrock-trio. Met hun nieuwe album ‘Cherry picking’ met pakkende songs, rockende grooves en stomende solo’s bewijst de band opnieuw dat ze een niet te stoppen bluesrockmachine zijn.

Het derde album ‘Cherry picking’ bevat veertien nieuwe nummers en drie nummers die eerder werden uitgebracht als de EP ‘Py my Dues’. De liedjes zijn geschreven door zanger-bassist Anne-Maarten ‘Hills’ van Heuvelen, de gitarist Elmer Meijers en de drummer Rogier Berben in een kelder in een oude villa bij Dresden (GE). De liedjes ademen die ruige omgeving in. Om een ​​live gevoel te creëren, werd het album opgenomen zonder het gebruik van een metronoom, wat resulteert in opnames die klinken zoals de band live op het podium klinkt. Energiek, fris en rockend.

De meeste blues-rockbands gebruiken tegenwoordig het geluid van blues uit de jaren zestig zoals de Black Keys doen. Deze in Nederland gevestigde band heeft zijn ‘roots’ in de bluesrock uit de jaren zeventig en tachtig liggen van bands als ACDC en ZZ-Top rond hun hitalbum ‘Eliminator’. Black Top ging zelfs zover om die typische synthesizergeluiden te gebruiken op het nieuwe album ‘Cherry picking’.

Black Top speelde van Rotterdam tot Praag en alles daar tussenin. 

De band zal deze avond 2 sets spelen en er zal geen voorprogramma zijn.