fbpx

Band of Friends

zondag 6 december start 16:15 / open 15:00 € 18,- / € 21,-

25 jaar geleden overleed Rory Gallagher. Zijn allerlaatste concert was in Nederland en eind dit jaar komt Band Of Friends naar Weert om een ode te brengen aan Rory’s oeuvre. Meerdere bandleden hebben nog samen gespeeld met Rory, dit belooft een muzikaal spektakel te worden!

Gerry McAvoy speelde en toerde 20 jaar lang met Rory, van 1971 tot 1991 en speelde op ieder album dat Rory heeft uitgebracht. Verder speelde hij met Deep Joy, Champion Jack Dupree en Nine Below Zero. Brendan O’Neill groeide op met Gerry in Belfast en samen startten ze hun eerste band. Ze speelden samen tot Gerry zich bij Rory voegde. Later volgde Brendan zijn voorbeeld. Hierna speelde hij meer dan 20 jaar met Nine Below Zero. Paul Rose  heeft gespeeld met de beste namen uit de scene en is vroeger door Rory gekozen als beste uit een groep van 1000 jonge gitaristen. Stephan Graf speelt al een tijd in zijn eigen Rory tribute band en heeft een geweldige passie en een enorm gevoel voor Rory’s muziek.

Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden.

De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop.