geweest

Band of Friends

zondag 14 november start 16:00 / open 15:00 € 18,- / € 21,-

Update:
Het concert van Band of Friends deze zondag in De Bosuil zal gewoon doorgaan. De band geeft aan er veel zin in te hebben.
Als onderdeel van de nieuwe maatregelen moet het publiek komen te zitten maar we zullen er met obers voor zorgen dat je gewoon een lekker drankje kunt drinken tijdens het concert.
Wees welkom!


 

 

25 jaar geleden overleed Rory Gallagher. Zijn allerlaatste concert was in Nederland en in november 2021 komt Band Of Friends naar Weert om een ode te brengen aan Rory’s oeuvre. Meerdere bandleden hebben nog samen gespeeld met Rory, dit belooft een muzikaal spektakel te worden!

Tijdens de november shows van Band Of Friends in Nederland en Belgie keert zanger / gitarist Marcel Scherpenzeel tijdelijk terug op het oude nest. Marcel deed zijn eerste show met de originele Rory Gallagher bandleden Gerry McAvoy en Brendan O’Neill in 2007.  Hij toerde  erna vele jaren met Band Of Friends door heel Europa en nam 3 cd’s met hen op, en won de Dutch Blues Award in 20216, tot hij de band verliet in 2020.  Nu is Marcel tijdelijk terug om zijn versies van Rory Gallagher nummers te laten horen, samen met meester gitarist Paul Rose. En dat op de ijzersterke basis van bassist Gerry McAvoy en drummer Brendan O’Neill, beiden jarenlang als vaste ritme sectie van Rory Gallagher live actief en spelend op zijn uigekomen materiaal. Het belooft een uniek avondje met veel vuurwerk te worden.
Voor de november shows speelt Band Of Friends in iets gewijzigde bezetting;

Gerry McAvoy (IRl.) bass/vocals

Brendan ONeill (IRL) drums
Paul Rose  (UK)   guitar

Marcel Scherpenzeel (NL) guitar vocals

– dit concert stond voorheen gepland op 10 april