geweest

Band of Friends

zondag 24 februari start 16:00 / open 15:00 € 18,- / € 21,-

Helaas bereikte ons het slechte en onverwachte nieuws dat de drummer van Band of Friends, Ted McKenna, tijdens een routineoperatie onverwachts is overleden. Het concert van Band of Friends zal gelukkig wel doorgaan met een vervangende drummer.
_____________________________________________________
Band of Friends
is inmiddels niet meer weg te denken uit de bluesrock scene. De band bestaat uit voormalige bandleden van Rory Gallagher: Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) en de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel.

In 1995 overleed de Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher, op 47 jarige leeftijd. Rory was een legendarische muzikant. Met zijn band toerde hij de wereld over en was overal ongekend succesvol. In 2011 richtten oud bandleden Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) Band of Friends op. Bands of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden. Marcel Scherpenzeel groeide op met de muziek van Rory en dat is zeker te horen. Gerry McAvoy belooft dan ook:  “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear”. Band of Friends, een must voor fans van Rory Gallagher en een enorme aanrader voor liefhebbers van blues en bluesrock.

Als Winnaars van European Blues Awards “Band of The Year” in 2013, Beste muzikant Ted McKenna 2016, Beste gitarist Marcel Scherpenzeel 2017, en met lovende kritieken van elke show, is het duidelijk waarom de band zo populair blijft. In het tijdperk van de tribute-acts die perfecte vertolkingen van het repertoir van hun helden leveren, is de Band of Friends iets anders. Ze kunnen de noten spelen die worden gespeeld door het icoon van de elektrische blues Rory Gallagher. Maar ze kunnen ook het geluid, de energie en het gevoel overbrengen, dit resulteert in dé beleving voor de echte fans.