geweest

Axel Rudi Pell

vrijdag 4 mei start 20:30 / open 19:30 € 31,- / € 34,-

Axel Rudi Pell komt terug naar Weert!

Al sinds zijn solodebuut ‘Wild Obsession’ (1989) profileert Axel Rudi Pell zich als een virtuoos gitarist met een heel eigen stempel, maar ook als een muzikant die zelden of nooit het melodieuze aspect in zijn songs uit het oog verliest. De Duitse snarenplukker werkte door de jaren heen samen met andere topartiesten zoals drummers Jörg Michael, Mike Terrana en Bobby Rondinelli (sinds 2013) en zangers Rob Rock, Jeff Scott Soto en Johnny Gioeli. Laatstgenoemde draait ondertussen al 20 jaar mee in de band. Ook op het album ‘Game Of Sins’ (2016) bewijzen Axel Rudi Pell en zijn band dat ze nog steeds een relevante bijdrage aan de heavy metal leveren.
In april 20017 kwam de band met een gloednieuw album getiteld “The Ballads V” waarvan een duet met niemand minder dan Bonnie Tyler de eerste single was. Op 23 maart komt zijn nieuwe album uit genaamd ‘KNIGHTS CALL’.

Ben je meer fan van het oudere werk. Niet getreurd, er zal deze avond ruimte genoeg zijn voor de grote classics als Forever Angel, Broken Heart en Silent Angel.

Let op: Dit optreden bij ons in De Bosuil is de enige show in de BeNeLux dit voorjaar van Axel Rudi Pell!

 

Support wordt gedaan door Crystal Ball

De band begon in 1995 als een cover band genaamd ‘Cherry Pie’. Deze jarenlange podiumervaringen werden de basis voor Crystal Ball, onder wiens naam de band een van Europa’s belangrijkste krachten in het hard rock genre werd. Met het album ‘In the Beginning’ startte Crystal Ball hun kruistocht in 1999. Dit album was zeer succesvol maar het tweede album ‘Hard Impact’ deed het nog beter en werd in verschillende tijdschriften geprezen als ‘Album Of The Months’. Naar aanleiding hiervan werden er meteen tour plannen gerealiseerd. Deze hielden niets minder in dan als support act optreden bij ‘Pretty Maids’ en ‘Gotthard’.