geweest

15 jaar De Bosuil

vrijdag 21 september , , start 18:00 / open 16:30

In 2003 openden de deuren van een gloednieuwe popzaal in Weert: Muziekcentrum De Bosuil was geboren.
Nu 15 jaar later kijken we terug op heel veel mooie concerten, shows en voorstellingen en vieren we dit jubileum met een eigen festival in onze achtertuin!
Drie bands, een fijne DJ, goed gegrild vleesch van de BBQ en natuurlijk een verfrissend drankje: wat wil je nog meer op de vrijdagmiddag/avond?
Vanaf 16.30u ben je welkom en kun je gelijk een kijkje nemen naar het resultaat van onze grote verbouwing die in de zomerstop plaats vindt.
De entree is gratis, dus kom voor die vrijdagmiddagborrel of een goed begin van je weekend naar De Bosuil.

De volgende artiesten zullen optreden:

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
Meena Cryle en Chis Fillmore zijn soulmates. Ze vormen een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beide merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn.
Het resultaat is een frisse eigen vorm van blues die ze met een ongewone passie op het podium brengen. “Etta James meets Stevie Ray Vaughan”, zo omschreef een concertbezoeker het eens. Hoewel Meena niet graag in een hokje geplaatst wordt, dringt de vergelijking met Dana Fuchs of Beth Hart zich op.

Als je een binding hebt met Americana, John Lee Hooker en Stevie Ray Vaughan, of in je muziek collectie zit Tom Waits of Janis Joplin, dan mag je dit optreden niet missen.

Rosedale is een Franse bluesrock band die is samengekomen in 2016. De band bestaat uit Amandyn Roses en Charlie Fabert. Charlie heeft lang gespeeld bij Fred Chapelier en heeft getourd met Paul Cox, Janet Robin en Dave White. Samen maken ze Amerikaanse roots music met een frisse touch!

De avond zal worden geopend door Fair Phillis.

Fair Phillis is de formatie rond popmuzikant “Philippe Thijs”.
Deze Belgische singer-songwriter trok eerder door het muzieklandschap met zijn loopstation. Absolute hoogtepunt:
Centraal Europa vertegenwoordigen op het WK in Anaheim. Op deze manier trok hij de aandacht van tal van regionale, maar ook nationale radiozenders (MNM, Radio 2, Q Music, Hit Fm) die zijn muziek in de hoogste rotatie in de playlist zetten.
In 2017 ruilde hij zijn loopstation in voor een full band. Datzelfde jaar werden er 3 nieuwe singles gelanceerd geproduceerd door David Poltrock. Ook de muzikale input
van Mario Goossens (Triggerfinger) en Tom Vanstiphout (Milow) hebben bijgedragen tot de nieuwe sound van Fair Phillis.

 

Timetable:

16.30u – open
16.30- DJ Yuppe Fish
18.00u – 19.00u – Fair Phillis
19.45u – 20.45u – Rosedale (FR)
21.15u – 22.30u – Meena Cryle and the Chris Fillmore Band
22.30u – 23.30u – DJ Yuppe Fish