nadere aanvulling/verduidelijking
UPDATE M.B.T DE SLUITINGSTIJDEN

Beste Bosuil-vrijwilliger(s),

10 maart hebben wij jullie een mededeling gestuurd over de sluitingstijden in De Bosuil. Dit bericht is bij een aantal van jullie niet helemaal goed aangekomen. Dat is natuurlijk niet onze bedoeling geweest en vraagt om een nadere aanvulling/verduidelijking hierbij.

Er is in het verleden nogal eens onduidelijkheid geweest over de sluitingstijd van De Bosuil. In principe hebben we een vergunning tot 02.00 uur en zouden we in feite ook tot dat tijdstip open kunnen/willen zijn. Dit vanwege het feit dat concerten regelmatig na 00.00 uur eindigen en we onze bezoekers ten dienste willen zijn. Daarnaast is van belang dat ook de horeca-omzet bijdraagt aan een gezonde financiële situatie van ons poppodium. De afspraken over het sluiten werden in het verleden niet altijd eensluitend toegepast wat voor vrijwilligers maar ook bij de bezoekers onduidelijkheid bracht.

Nu we in maart in het kader van ons 20-jarig jubileum, voor ons doen, grote(re) bands hebben geboekt komt het voor dat er geen support mogelijk of wenselijk is en een concert dus om 23.00 uur afgelopen kan zijn. Die grote concerten brengen meestal met zich mee dat er veel bezoekers op af komen die na de show nog willen nagenieten. Dat is wel gebleken bij het concert van Rowwen Hèze. Voor veel bezoekers was het een concert gekoppeld aan een avond uit. Dit zelfde staat te gebeuren bij het concert van Paul Carrack en The Waterboys. De Bosuil heeft de horeca-omzet na 23.00 uur nodig om dit soort grote bands te kunnen bekostigen. Wij hebben onze capaciteit uitgebreid naar 800 bezoekers om mee te kunnen concurreren met dit soort bands om zodoende een aantrekkelijk programma te kunnen blijven aanbieden.

Omdat niet bij alle (grote) concerten veel publiek blijft hangen hebben we bepaald dat de vrijwilligerscoördinator bij een aantal van minder dan 30 bezoekers mag bepalen of we sluiten of niet.

Uiteraard betekent het bericht van vrijdag niet dat we nu altijd zomaar tot 02.00 uur open zijn.

In verre weg de meeste gevallen hebben we op vrijdag en zaterdag een band met een voorprogramma en is die show om 00.00 uur klaar. Dan gaan we ook geen dj’s inplannen om het publiek langer binnen te houden en in de regel zal er dan om 01.00 uur gesloten kunnen worden.

In geval we wel een grote band hebben die praktisch uitverkoopt en waarvan de show om 23.00 uur eindigt, proberen we door het inzetten van een passende dj onze bezoekers langer binnen te houden en zo een avondvullend programma te bieden. Wij verwachten dat dit gemiddeld 1x per maand zal plaatsvinden. Onze vrijwilligers kunnen zichzelf vrij opgeven voor het draaien van diensten en op deze wijze zelf bepalen of ze een show willen draaien waarbij De Bosuil mogelijk tot 02.00 uur open blijft.

Wij hopen dat deze nadere toelichting een beter beeld geeft wat wij bedoeld hebben met onze mededeling over sluitingstijden en vertrouwen op jullie begrip.

Het Bosuil-kader

Adres: Vrakkerveld 2C, 6002 AZ Weert
Telefoon: +31 0495 524269