The Break Out Sessions

Onder de noemer “The Break Out Sessions” organiseren ECI Cultuurfabriek (Roermond), De Bosuil (Weert) en Poppodium Grenswerk (Venlo) in november een vijfdaags schrijverskamp voor producers, songwriters en muzikanten uit Noord-Midden Limburg, met een focus op de dance en urban genres. Er is plaats voor 10 tot 15 aanstormende talenten die onder leiding van professionals aan de slag gaan. Het doel is om de gemaakte muziek uiteindelijk via passende platenlabels te releasen.

Dit is een oproep aan alle getalenteerde producers, rappers en zangers van Noord Limburg! Produceer of creëer je al een tijdje? 5 dagen muziek maken op een prachtige plek?

Voel jij je aangesproken? Schrijf je dan nu in: klik hier

Placeholder for 01 TBOS SQUARE LOGOS01 TBOS SQUARE LOGOS

Het project is een onderdeel van de Proeftuin Popmuziek: een initiatief die zich voornamelijk bezighoudt met het versterken van de muzikale ontwikkelingen en samenwerkingen in de Cultuurregio Noord-Limburg. De drie genoemde podia nemen het voortouw hierin en hebben zich, samen met Stichting Pop In Limburg, tot doel gesteld om de regio Noord-Midden Limburg binnen drie tot vijf jaar uit te laten groeien tot een van de actiefste popregio’s van Nederland.

Om dit te bereiken is het belangrijk om de lokale netwerken bloot te leggen en met elkaar te verbinden: poporganisaties, faciliteiten en vooral ook de makers zelf. Vandaar dat er gekozen is voor een impactvol project dat juist de focus op deze makers legt. Daarnaast concluderen de organiserende partijen dat er binnen de dance en urban genres heel veel regionaal talent actief is, maar er nog te weinig onderlinge verbindingen met elkaar en met de lokale pop-infrastructuur zijn. Dit biedt een mooie kans om vol in te zetten op talentontwikkeling binnen deze genres.

Het schrijverskamp vindt plaats van 21 tot 25 november 2022 en zal plek bieden aan tien producers en drie tot vijf singer-songwriters en rappers. Zij zullen samen met de coaches gedurende vijf dagen verblijven in de inspiratievolle omgeving van een hotel-boerderij in Drenthe. Een aantal kamers wordt omgebouwd tot studio, catering en slaapplekken zijn voorzien. Hoofdcoach van het schrijverskamp is producer en DJ Samit Ait Moh uit Venlo, wereldwijd bekend van de dance formatie Moksi. Hij zal samen met een team van andere professionele producers, vocalisten, songwriters en muzikanten de deelnemers ondersteunen tijdens de week. Binnen vier weken na het kamp moeten er van elke producer minimaal twee tracks klaar zijn om voorgelegd te worden aan platenlabels.

Aanmelden voor deelname:
De deelname aan het schrijverskamp is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 1 november. Er wordt een selectie gemaakt op basis van ingestuurde muziek en ontwikkelingsniveau. De definitieve selectie wordt in de eerste week van november bekend gemaakt.

Mogelijk gemaakt door: Proeftuin Popmuziek wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de Cultuurregio Noord-Limburg, bestaande uit de gemeentes Mook en Middelaar, Venray, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo, Weert, Beesel Nederweert, Roermond, Leudal en Maasgouw. Deze unieke, enige proeftuin popmuziek wordt ontwikkeld samen met Stichting Pop in Limburg.


Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand